Alapvetően a marketing világában már nem kérdéses, hogy miért fontos egy megkapó logó, szlogen, dal vagy felirat: az emberek így azonosítanak termékeket, minőséget, és ezekhez pedig érzelmek társulnak. Az ikonikus logók, mint a Coca-Cola felirat, vagy épp az Adidas 3 csíkja, vagy a Nike pipája nem csak egy kép, hanem egy szimbólum lett az emberek szemében, amely társul a vállalat által képviselt irányvonalakkal és elvárásokkal. A nagyarculat tervezés egyik lépése, hogy kialakításra kerül a vállalati imázs, az általuk képviselt értékek, a termékek megjelenítése, a weboldal felépítése és magának a cégnek a piaci pozícionálása is szerepel. De mit csinálunk akkor kisarculat tervezés során? Valóban fontos ez?

Kisarculat tervezés során a cég kisebb információhordozó eszközei kerülnek megtervezésre és kialakításra. Ilyenek például a névjegyek, levelezőpapírok, a használt színvilág és vizuális elemek, illetve maga a logó. A fentiek tekintetében talán már nem szükséges részletezni, hogy miért is olyan fontos egy megkapó logó kialakítása. Gyakran azonban abba a hibába esünk, hogy magunk szeretnénk elvégezni ennek a készítését, mert alapvetően nem tartjuk bonyolult folyamatnak: egy felirat és egy embléma. Azonban a logó érzelmeket, emlékeket vált ki a fogyasztóból, csakúgy, mint a Coca-Cola esetében az íze, a kedvenc karácsonyi reklám vagy éppen csak a hűsítő érzés, amikor nyáron egy pár jégkockával megiszunk egy pohárral. Egy vállalati logóban is hasonló érzéseket keresünk. Így nem kérdés, hogy professzionális tudásra van szükség ezek megalkotásakor.

Díjmentes konzultáció és SEO audit

Lépjen velünk kapcsolatba!
SEO nélkül akár 2-3 évbe is telhet mire láthatóvá válik egy weboldal a Google keresőben.
Havidíjas keresőoptimalizálással ezt az időt a harmadára is lehet csökkenteni!

Vállalati arculattervezés – kisarculat tervezés és kreatív design

A grafikai tervezés egyik eleme a kreatív design, amely úgy alakítja ki ezeket a kisebb információhordozó eszközöket, így a logót is, hogy tükrözzék a vállalati arculat fontos tulajdonságait. A kisarculat tervezés során tehát ezek a leginkább aprónak tűnő, de érzelmekre és az emberi kognitív minőségre ható részletek kerülnek kidolgozásra, amelyek bizalmat szakértelmet és minőséget sugároznak. Természetesen a nagyarculat tervezés része, hogy a kisarculati elemek is beépítésre kerülnek, de a nagyarculat tervezés akkor a legfontosabb, amikor el szeretné magát helyezni a vállalkozás a piacon, vagy épp újrapozícionálás a célja. Így legyen szó kis- vagy nagyarculatról, a design és kreatív tervezési munka szorosan az ügyféllel együttműködve történik, hiszen az ő igényeire és vállalatának profiljára lesz szabva minden egyes eszköz, amely őt vizuálisan képviseli a piacon.

Arculattervezés

Idővel változnak az ügyfelek, a piac, és ehhez alkalmazkodva a vállalkozásunk is.
A változásokhoz való igazodás egyik alapeleme a céges arculattervezés!

Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést DigitalBizz módra!

 (+36 30) 686 8893

marketing@digitalbizzsolution.com

További elérhetőségeink